В тази статия ще Ви обърнем внимание на местата, които нашите домашни помощници наблягат, когато посетят вашия дом. Но това са й важни места и предмети, които вие също можете да почиствате редовно, за да си гарантирате чист дом, без бактерии и наслоена мръсотия.

 

  1. Почистване на мивката в банята и кухнята. Това са местата, които натрупват наслоявания от сапун, душ гел, препарати, паста за зъби и мазнини от чинии. Мивките са местата, които ние винаги почистваме при посещение, но и вие може да почиствате всеки ден след като ги ползвате, така те ще се поддържат чисти и приветливи. Не е необходимо всеки ден да ползвате силни препарати, за да ги почиствате, просто трябва да отделите една минута, за да ги забършете и те ще са перфектни.

  2. Изхвърляне на боклука ежедневно. Създайте си навик, който да правите всеки ден при излизане на разходка или работа да взимате боклука с вас. Така той няма да престои в домът ви и да навреди на качеството на въздуха. Така може да учите и децата си да ви помагат като те взимат боклука(стига да не е много тежък за тях) да го изхвърлят, така ще им изградите навика от малки да го правят и в бъдеще. Изхвърлянето на боклука ежедневно, помага за поддържането на хигиената на домът ви и също не изисква повече от една минута за това.

  3. Подсушавайте стените на банята си всеки път след като сте ползвали душа. Така ще избегнете наслояване на сапун и плесен по плочките. Това може да го правите с помощта на гумена лента пак за не повече от 1 минута на ден. След като подсушавате стените на банята, така си гарантирате, че няма да имате плесен в банята и неприятната миризма от нейната поява.

  4. Почиствайте зоните, в които има голям „трафик“ на всеки от членовете на семейството. А именно килими, пътеки, коридор, подложка пред входната врата и т.н. Те играят важна роля на филтри, които поемат домашния прах и го задържат в тях. Ако ги почиствате ежедневно си гарантирате чист дом, можете ползвате прахосмукачки или парочистачки за тяхното почистване.

  5. Почистване на микровълновата печка. Тя е уред, които ползвате най-често било то за претопляне или сготвяне на храна. Колко и да се стараете винаги остават пръсти по вратичките или капки във вътрешността й. А като се наслой мръсотията, тя пречи за правилното й функционирате, за това можете да я забърсвате с памучен плат всеки ден или да използвате топла вода с резени лимон или оцет в нея. При загряване на течността, се отделя пара, която улеснява забърсването на петната също така и убива неприятната миризма.

  6. Почистване на дистанционното управление на телевизора, видео игри и други. Това са предмети, които задържат много бактерии, и ако ги почиствате всеки ден, то си гарантирате, че по-този начин ще намалите бактериите.

Надяваме се статията да ви е била полезна. Ако се опитате да спазвате тези малки подробности във вашето ежедневие, вие ще си гарантирате един чист и приветлив дом, в който ще ви бъде приятно да живеете. Ако пък нямате времето, за да го направите можете да се обърнете към нашия екип, които ще свърши това за вас.