В тази статия ще обърнем внимание на частите в офиса, на които трябва да обърнете внимание при тяхното почистване така, че когато клиент влезе в него да бъде винаги чист и приветлив и да спечелите още нови клиенти. Както казва стара приказка: “ По дрехите посрещат, по ума изпращат“. За това вашия офис трябва да създаде респект и перфектно впечатление на клиента, когато го посети.

На първо място входната врата трябва да има табела с името на фирмата ви, така че клиента да е сигурен, че няма да сбърка къде да влезне. Поддържайте входа на офиса си чист, ако имате изтривалка нека тя винаги да бъде чиста. Врата на офиса също трябва да бъде почистена от петна или отпечатъци от пръсти, ако е стъклена.

Второто нещо, на което да обърнете внимание са мебелите, тях можете да ги поддържате от прах и мръсотия като се почистват 2-3 пъти седмично. Служителите могат да отделят по 5мин преди тръгване от работа да забърсват работното си място или след обедната си почивка. Така на тях ще им е приятно да работят на тези места, а на клиента ще му направи впечатление, че те се поддържат.

Общите помещения, които се използват от персонала, за да отдъхнат или за да обядват в тях. Макар те да се ползват само от персонала, те също трябва да се поддържат, ако помещението е малко и не разполагате с хигиенистка, която да го поддържа, направете график в кои дни, кой служител трябва да го изчисти. Ако имате хигиенистка, това ще е лесно, защото това ще се извършва 2-3 пъти седмично и офиса ще е винаги чист. Ако не разполагате с хигиенистка, ние от нашата фирма предлагаме тази услуга, за абонаментно почистване на офиса.

Санитарното помещение е друга част, която трябва да „крещи“, че се грижите за нея. С помощта на график, тази част от офиса трябва да се почиства ежедневно и от всеки. Създайте добри работни условия на вашите служители, така че те да се чувстват като у дома си. По този начин добрите служители ще ви го върнат като покажат отлични резултати в работата си към вас.

Нашите хигиенисти при посещение на офис обръщат внимание на тези неща, така че да бъдат почистени перфектно, както и на много други дребни детайли. Почистването на офиса може да се окаже досадна задача за вашите служители, за това , ако имате нужда от нашата помощ, не се колебайте да ни потърсите, а ние ще покажем на какво сме способни.