Меката мебел е предпочитана мебел както в домашни условия, така и в офиса, салона, кабинети, кантори. Изключително удобна и практична за ползване. С различна големина и форми, тя ни служи ежедневно. Разбира се нейната тапицерия, дамаска или кожа според степента на използване се захабява и износва. Ако я поддържаме често и качествено тя ще ви служи дълго време. Когато се захаби обаче започваме да си задаваме въпроса дали да се обърнем към почистваща фирма или тапицер? Това е въпрос, на който ще се постараем да отговорим.

За да сте сигурни, че дивана вече не може да се почисти идеално първо потърсете мнението на професионална почистваща фирма, която да ви даде точен отговор. Защото с помощта на професионалните машини и препарати е възможно да се върне първоначалния облик и чистота на всяка мебел. В зависимост от дамаската и петната, които е събрала меката мебел може да бъде почистена до 100%. При избора на мека мебел освен формата и размера обърнете внимание и на здравината на дамаската. Съобразете и това колко често ще се ползва, защото в домашни условия няма да успеем да я захабим толкова колкото, ако е пред кабинета на личния ни лекар. За тапицерията е важно тя да бъде здрава и устойчива, ако ще се амортизира ежедневно и целодневно.

Фирмите, които държат на имиджа си и на добрия външен вид, когато забележат износване и влошаване на състоянието на мебелите, където посрещат клиентите си се замислят за използването на тапицерски услуги. Когато обаче мебелите са здрави и по тях няма скъсано и изтъркано, професионалното изпиране ще е по-удачния вариант за това. Първо защото цената ще е в пъти по-ниска от тази на тапицера и второ- времето, за което ще се изперат мебелите е в пъти по-кратко. Сами ще прецените кое решение е по-рентабилно за вас.

Ако изберете да претапицирате мебелите, трябва да избирате и подходяща дамаска, така че да се съчетае с вече обзаведената и декорирана стая. Така, че ако мебелите не са скъсани, изгорени или безвъзвратно захабени препоръчваме да потърсите фирми за почистване и пране на дивани. Дивана, фотьойла, табуретката, канапето, стола или каквато мека мебел имате ще бъдат перфектно изпрани.

Да не забравяме, че на какъвто и вариант да се спрете много е важно след това да поддържате вашата мебел, за да може тя дълго време да ви служи. Поддръжката е много важна за всяка мека мебел, поне веднъж годишно отделяйте време и средства тя да бъде изпрана и освежена. По този начин петна и замърсявания ще бъдат лесно отстранени и мебелите ще изглеждат като току-що купени от магазина.

За цени относно изпиране на различни мебели можете да намерите в нашата страница „Цени“. За по-голямо количество и честота на поддръжка, ние можем да дадем индивидуална цена.