Всеки от нас иска домът му да е винаги чист и подреден, така че да създава уют и топлина когато се приберем в него. С тази статия ще ви изброим няколко съвета, които се надяваме ще ви бъдат полезни при следващото ви основно почистване.

Тази процедура се извършва по-рядко, отколкото ежедневните ви по-малки почиствания след готвене, забърсване на под и т. н. Обикновено основното почистване го правим два пъти в годината пролетта и есента. А ето и нашите съвети:

  1. Направете си списък с нещата, които искате да почистите, и след като сте готови с тях ги отбележете или зачертайте, така че да не пропуснете нещо.

  2. Започнете с местата, които са най-зацапани, а именно кухнята и банята. В кухнята не забравяйте да почистите и под електроуредите, защото тях едва ли местите всеки ден. Поместете всички уреди, почистете под тях мръсотията и измийте с подходящ препарат и след като е изсъхнало можете да ги върнете по местата им.

  3. За банята ви съветваме предварително да напръскате с препарат да изчакате да подейства и след това да изтъркате с четка или гъба. Така това ще ви спести време и усилия, защото ако бързате да измиете препарата то тогава знайте, че нищо не сте направили.

  4. Големите обекти с едно помещение като витрини, мека мебел, легла са покрити с прах, който можете да почистите с прахосмукачка или с уред, който може да овлажнява и да не разпръсква прах.

  5. След като започнете чистенето на някоя стая затворете вратите, защото така рискувате да пренесете праха от една стая в друга. След като сте готови с почистването на праха от предмети, полици и др., забършете пода с необходимия препарат, затворете вратата и оставете да изсъхне преди да влезете. Така не рискувате да влезне отново прах от съседната стая, която чистите.

  6. Не забравяйте корнизите и пердетата, това са места, които събират много прах, а са трудно достъпни. И разбира се върху високите гардероби и секции, където достъпа е труден.

  7. Почистването на щори , било то вътрешни и външни, също е нещо, което не чистим всеки ден. Ако можете ги почистете на място с необходими препарати и уреди и естествено след това почистете прозорците.

  8. Не пропускайте и зоните, които не се виждат както споменах по-горе за корнизи, полюлей, над шкафове, които крият доста прах.

  9. Бъдете постоянни и планирайте всяка крачка така, че да не пропуснете нещо и да сте доволни от резултата след основното Ви почистване.

  10. Основния съвет, който ще ви дадем е да оставите пода за най-накрая. Посоката, в която ще почиствате нека бъде такава, че да ви осигури изход от помещението, така че да не правите следи след себе си.

Ако след всички тези стъпки все още не сте сигурни, че можете да отделите времето за това можете да се доверите на нас фирма ИНДЕКС. Ние вие гарантираме, че ще изчистим вашия дом до последната прашинка, така че да останете доволни.