ilda.bg

Пране на матраци

пране на матраци

Пране на матраци

Замислете се кога за последно изпрахте вашите матраци? Ако не можете да се сетите, това не е добре, защото въпреки че сменяте често спалното си бельо, акарите, лющенето на кожата, изпотяването или други малки частици се наслояват в горния слой на матрака. И там бактерии и микроорганизми ,които не се виждат с просто око, предизвикват различни видове алергии.

Изпирането на матрака е желателно да бъде поне два пъти годишно. В тях освен бактерии се развиват много акари и всичко това го дишаме при сън, а така се развиват и много алергии и астми. Доказано е, че дори хъркането при някои хора се дължи именно на този прах, който се получава от лющенето на кожата ни.

Ние от ilda.bg ви гарантираме, че вашите матраци първо ще бъдат добре изтупани с електрическата тупалка на Рейнбоу. Тя има силата колкото на 40 човека, които едновременно тупат на едно място. Тупалката прави 5000 оборота в минута и изкарва всичко до 5см дълбочина.

Целият този прах се събира във водния филтър на прахосмукачката и гарантирано нищо не се връща отново в помещението, а само пречистен въздух.

След изтупването следва изпиране на матрака. Това се случва с перящата приставка на Рейнбоу и професионални препарати, които не вредят нито на вас, нито на околната среда. Всички петна излизат от матрака, във всеки процеп и гънка. Но разбира се, не гарантираме за стари петна, които са престояли с времето и самата дамаска вече е оцветена. При тези стари петна мръсотията ще бъде премахната, но дамаската, която е променила цвета си, няма как да я променим.

Идва и ред на подсушаването на матрака, това се случва бързо и лесно с Рейнбоу, защото изсмуква всичката вода и препарат от него, така че до 2- 3часа след прането матрака ще е напълно сух. Като разбира се затова оказват влияние и атмосферните условия.

Миризми и косми от домашни любимци също се отстраняват лесно, след това в помещението остава свеж и приятен аромат.