Чували сте за силата на водородния пероксид и колко е тя полезна и безвредна за вашия дом?

Какво същност е водородния пероксид – вода и кислород. Много проста съставка, но изключително полезна за домакинството и здравето ви.

Може да почистите кухнята и банята с водороден пероксид(кислородна вода)

разредете водородния пероксид с минерална вода и напръскайте и изчакайте няколко минути, след това можете да забършете и дезинфекцирате кухненските плотове, банята, плочките, вана, мивки и други. Също така можете да почистите дъските за рязане с негова помощ, защото той има антисептично действие.

Гъбите за миене и къпане, както и четките за зъби също можете да почистите с водороден пероксид и вода( но никога да не е хлорирана). Потопете ги в разтвора за 20тина минути и после изплакнете.

Почистете хладилника с кислородната вода, за да убиете микробите и неприятната миризма, разбира се след като сте извадили всичката храна от него. Това също можете да го приложите и в съдомиялната машина и пералнята. За пералнята сипете от разтвора в отделението за прах или директно в барабана и пускате на високи градуси.

Водородния пероксид в комбинация с сода бикарбонат, можете да използвате като паста за зъби , така почиствате зъбите и с времето действа като естествено избелване на зъбите.

При зъбобол също можете да го ползвате, защото той действа противовирусно, противогъбично при преодоляване на инфекцията в устата.

При гъбички на краката също можете да използвате кислородната вода като всяка вечер потапяте стъпалата си в разтвора 1:1 вода и водороден пероксид.

Като обезцветяване на косата можете да ползвате водородния пероксид , като намажете косата с него след баня, разбира се няма как да се очаква мигновено изсветляване на косата, но с времето нейния цвят ще стане по-светъл.

Можете да го използвате вместо белина, за да блести прането ви от чистота.

Водородния пероксид се ползва и премахване на петна от дрехите и мебелите, включително и срещу петна от вино, както и да почистите клетките на домашните си любимци от неприятната миризма и бактериите. Също така можете да пръскате и на места, където мислите, че може да има акари.

Дезинфекцирайте чиниите, приборите, плодовете и зеленчуците преди ядене, дистанционното, бравите и дръжките на вратите.

И най-широкото му приложение е при почистване на рани, всеки го е ползвал като дезинфекция, защото така неутрализира попадналите бактерии в раната и кръвта.

!!!!!! Това са само няколко от приложенията, които има водородния пероксид в комбинация с чиста вода, но внимавайте, защото в комбинация с хлорна белина, амоняк и оцет може да доведе до образуване на опасни газове.!!!!!!