Ще ви изброим няколко места в домът ви, които сме сигурни, че пропускате да почистите макар да знаете, че там има мръсотия. Това са места, на които се натрупва доста мръсотия и често предизвикват алергии, които вредят освен на вас, но и на вашите близки най-вече на малките деца, които са чувствителни и податливи на алергии.

Първото място, на което се натрупва доста прах и мръсотия това са високите гардероби и секции, за които ни трябва стол или стълба, за да достигнем до там. Това е домашна пепел и често, ако решем да я чистим там е най-много, защото всяка прашинка, която се вдига достига до там. За да я почистите ви трябва малко желание, препарат и влажен парцал.

Второто място, на което се натрупва прах това са филтрите на климатика. Те събират доста мръсотия и техните филтри е желателно да почиствате поне веднъж месечно, най-вече ако използвате климатиците ежедневно. Филтрите лесно се свалят и под течаща вода с помощта на мека четка или гъба и сапун ще ги почистите лесно. Оставете да изсъхнат и отново ги върнете. Отвора на климатика, перките също не пропускайте да почистите, защото от там също излиза въздуха и ако има мръсотия то тя ще се върне към вас и вие ще я вдишате.

Трето място това са ъглите и тесните процепи между мебелите и под тях. Дори и да са по-трудно достъпни не ги пропускайте, там има много прах и микроби. С помощта на влажен парцал и препарат ще ги почистите и ще сте сигурни, че като разместите няма да съжалявате, защото ще сте почистили и там. Пък може да откриете и някоя и друга ценност, която сте изгубили и тя е попаднала там.

Четвърто място, което често пропускаме това са горната част на вратите и прозорците. Там със сигурност има много черен прах. Както и покрай пантите и в малките процепи на дограмата, ако ги почистите един път основно с обезмаслител след това ще ви е нужен само влажен парцал, за да ги поддържате. Не забравяйте, че ако дограмата на прозорците е мръсна, тази мръсотия лесно попада на стъклата и съответно вътре във вашия дом. Винаги, когато почиствате прозорците забърсвайте първо дограмата, а след това стъклата. Не забравяйте дръжките на вратите и ключовете във вашия дом. Това са предмети, които най-често пипаме и лесно се замърсяват.

Да не пропуснем и най-често използваните неща в домът ни, а именно дистанционното, клавиатурата на компютъра или лаптопа и телефона. Това са петите места, които често забравяме да почистим. Между копчетата на дистанционното и на клавиатурата има много мръсотия, която с помощта на памучен тампон и спирт лесно ще почистите. Телефоните пък използваме постоянно, те събират много мръсотия, която с мокра анти-бактериална кърпа лесно се почиства.

При почистване на електроуредите ги забърсваме отвън, но уплътнителите и гумите на пералнята, сушилнята често пропускаме. Така, че и тях с помощта на четка за зъби и препарат ги почистете. Ще видите сами колко много мръсотия излиза. Периодично не забравяйте да ги почиствате и вътрешно със специалните препарати, които се предлагат в търговските вериги. Така ще премахнете отлаганията по барабана и гумените уплътнения, до които не можем да достигнем.

Всеки се старае и иска жилището му да бъде чисто и подредено, така че като сте си в къщи да се чувствате комфортно и уютно. Ако не успявате, защото нямате време или просто почистването не е вашата стихия може да ни се доверите. Ние с удоволствие ще почистим домът ви вместо вас, а можем и периодично да се грижим за неговото почистване след като заявите абонаментно почистване към нас.