Почистването на банята е един от най-трудните и досадни помещения за една домакиня. Но натрупванията от сапунената вода, капките от варовик и замъглените стъкла са като трън в очите за една домакиня. В тази статия ще ви подскажем с няколко съвета на какво да наблегнете, за да може вашата баня да е чиста и приятна за ползване. В търговската мрежа има много препарати, които ще ви помогнат, за да постигнете един перфектен резултат, но много от тях са и доста силни и вредят на вашето здраве, предизвикват алергии, а за по-чувствителните дори астматични пристъпи. Можете и тях да ползвате, а може да използвате и натуралните съставки, които ще ви предложим, за да може банята ви да блести от чистота и да ухае приятно.

 

Почистването на ваната

Почистване на вана

Доста досаден момент, когато по ръба й или по дъното видите отлаганията, които се виждат от сапунената вода или замърсявания. За целта напръскайте ваната с препарат и оставете да подейства за 10-15мин, не използвайте абразивни препарати, защото от тях може да повредите покритието на ваната и да я надраскате. След като подейства препарата с помощта на памучна кърпа или мека гъба разтъркайте и след това изплакнете с душа, резултата ще е поразителен, ако останат по-упорити петна натопете тампони с почистващ препарат и ги оставете за една нощ, на следващия ден вече няма да ги има.

Плочките на банята

Почистване на плочките в банята

Тях също можете да почистите като напръскате с препарат и оставите да подейства, а след това да изплакнете. За натурален препарат, който премахва замърсяванията по плочките ви предлагаме да разтворите сода бикарбонат с вода така, че да се получи каша. Потъркайте замърсяванията и оставете да подейства 10-15мин след като изплакнете, ще останете доволни от страхотния резултат, който ще постигнете с натуралния препарат.

Замърсения и запушен сифон

Почистване на сифони в банята

Сифона на банята се най-често се замърсява от душ-гелове, сапун или други козметични продукти. Тях можете да отпушите като слагате по няколко капки бебешко олио преди къпане, така то ще помогне за отичането на нечистотиите с канала.

Почистването на душа

Почистване на душ

Лесното почистване на душът и стъклените паравани от наслоените варовити капки, можете да почистите с лимон потопен с сол. Солта ще служи като абразивен препарат, а лимона ще отдели своята киселинност, за да разтвори и дезинфекцира повърхностите, след като подейства 10тина минути може да изплакнете с вода. Ще останете впечатлени от резултата.

Плесен по ръба и ъглите на банята

Това също има почистване, за целта ще ви са необходими тампони напоени с белина, които трябва да престоят една нощ върху петната, след като ги премахнете ще видите, че плесента ще е изчезнала напълно.

 

Това са лесни домашни хитрини за справяне с неприятните замърсявания, но те ще бъдат полезни са домакините, които поддържат своята баня поне веднъж седмично. Ако оставите банята да потъне в много мръсотия, тогава ще вие необходима професионална помощ, нашия екип с удоволствие ще ви помогнем.