Когато дойде време за почистването на прозорците в домът ни всеки иска това да стане бързо, лесно и ефективно. Ще ви кажем няколко трика, които ще ви бъдат полезни в тяхното почистване.

Кои са те?

Първо

е да почистите с парцал и препарат около прозорците. Колкото по-малко мръсотия има около тях, толкова по-бавно те ще се изцапат. И следващото им почистване ще бъде след по-дълго време.

 

Какво е нужно те да имат идеален блясък ? Първо замърсените прозорци се измиват с влажна кърпа, с която да свалите по-голямата мръсотия. За да разберете от коя страна остават ивици ви съветваме от едната страна да сваляте мръсотията отгоре надолу, а от другата отляво надясно ,така ще се ориентирате по-лесно от коя страна остават ивиците. Тях ги забърсвате с памучна чиста кърпа или с твърда хартия(тя не оставя власинки) и прозорците ще са ви идеално чисти.

Ако стъклата ви имат замърсени петна, тях можете да премахнете с абразивен препарат, но внимавайте да не надраскате стъклото, това може да направите с помощта на паста за зъби, фина сол или разтворено нишесте във вода.

 

Второто

важно нещо за почистването на прозорците е почистването на техните рамки отвътре и отвън. Почистете дограмата с препарат, както первазите и корнизите около тях. След като дограмата се почисти вероятността за замажете стъклата ще бъде по-малка .

 

Третата

стъпка е почистването на мрежите против комари. За да ги почистите най-добре е необходимо да ги свалите и измиете под душа с шампоан, сапун или друг препарат, така че да свалите всичкия прах и мръсотия, която се е събрала в тях. Колкото и да ги забърсвате на място , те не могат да бъдат така добре почистени както ако се „изкъпят“ с душа. За по-дълготрайни резултати може да напръскате с анти-статичен спрей. Така замърсяванията по прозорците ще прилепват по-малко.

 

Имали значение по кое време на деня ще се мият прозорците?

 

Колкото и странно да ви звучи, да има значение по кое време на деня ще миете прозорците. Ако е по средата на деня, когато навън е вече горещо и ако ги нагрява слънцето директно, то вие няма да успеете да почистите прозорците добре. Защото препарата ще се смеси с праха и бързо ще изсъхне на стъклото, а след това вие трудно ще го отстраните без да замажете цялата мръсотия. Най-доброто време за миене на прозорци е рано сутринта или когато е облачно и влажно, влагата ще помогне за по-лесното им почистване.

 

Почистване на прозорците с вестник?

 

Да почистването с вестник е магическо, защото вестникарската хартия е по-твърда и не оставя власинки по стъклата. Само трябва да напръскате с препарат и да забършете с нея, стъклото ще заблести веднага. Единствения минус, е че мастилото може да остави тъмни петна по кожата и ноктите на ръцете ви, но ако ползвате домакински ръкавици това няма да е проблем.

 

Ако след всичко това сте се вдъхновили да почистите вашите прозорци, то не губете време, а се захващайте с тях. Ако въпреки всичко не обичате да чистите прозорци може да се обърнете към фирми за почистване на прозорци. Те ще почистят по-бързо и вместо вас.