Пране на диван или мека мебел с Рейнбоу? Кои са плюсовете, ако изберете професионалното почистване с Рейнбоу?

Случвало ли ви си е да изцапате или залеете дивана или килима с нещо, което сте си казвали:“ Е, и аз ще успея да го почистя. Защо да търся фирма за почистване?“ Е да, но после виждате, че не сте успели. Разликата между почистването в домашни средства и това от професионалисти е голяма.

Какво правите вие, за да почистите? Използвате по-силни препарати, за да сте сигурни, че петното ще се махне. Четка с по-твърд косъм, която да изстърже мръсотията. Дано така, вие съсипвате дамаската на дивана, а често това води до обезцветяване или скъсване на плата. Не всички препарати са щадящи, а като нямате и необходимия опит само ще до съсипете меката си мебел. Да не забравяме, че така ще премахнете мръсотията от повърхността, но течността и препарата ще остане вътре в меката мебел, че даже и по-лошо можете още по-навътре да я набиете с продължителното търкане.

Затова ви съветваме да се обърнете към професионални фирми, които имат опита и ще успеят да изчистят петното,а след няколко часа ще можете да ползвате вашата мека мебел, защото тя ще бъде напълно суха и чиста. А ако вие я чистите, ще са необходими много часове, дори дни, за да изсъхне напълно. Това е едната разлика между двата вида почистване.

Другата разлика е, че професионалистите имат необходимата техника, с помощта на която те впръскат препарат и вода под налягане, помага за по-лесното извличане на мръсотията. Машините в същото време изсмукват препарата, праха и замърсяването, така че мебелите остават полусухи.

Някои машини имат и функцията изтупване, което спомага за отстраняване на акарии и микроорганизми, с които съжителстваме. Тупалките могат да премахнат праха от седалките, облегалките, подлакътниците на меката ви мебел.

След като се изтупат мебелите, следва нанасянето на специални препарати, които успяват да премахнат петна от кафе, вино, плодови сокове, шоколад и други. Препаратите се изсмукват напълно от екстракторната машина, защото операцията по пране включва впръскване на вода под високо налягане, съчетана с препарата успява по-лесно извличане на замърсяванията. След като се изпере меката мебел може да сте сигурни, че освен петното с него ще бъде изсмукана прахта и акарите.

При професионалното пране на мека мебел, няма нужда от силен натиск върху замърсяванията, защото екстракторните машини и препаратите ще се справят чудесно с всякакви замърсявания. Ние можем лесно и бързо да изперем вашите дивани, матраци, кухненски ъгли, фотьойли и след това те ще изглеждат като нови. Няма да има следа от замърсявания и препарати, само приятен аромат след тяхното изпиране.