В тази статия се надяваме да бъдем полезни със съветите, които ще ви дадем, за да избегнете неправилното почистване на петна от вашите мебели и матраци.

Всяка домакиня знае колко е неприятно, когато се разлее сок, вино, кафе или друга цветна напитка върху любимия диван или мека мебел, която пък е със светла дамаска и личи от километри какво се е случило с нея.

Грешките, които можете да допуснете е да:

  • навлажните петното допълнително с гъба. Това създава по-голяма вероятност да увеличите петното вместо да успеете го почистите.

  • Започнете почистване с четка. Това е друга грешка, която допускате. НЕ ползвайте четка, за да почистите петното, така само рискувате то да стане още по-голямо, защото ще го разнесете.

  • Използвате концентриран препарат срещу петна. Следваща грешка, защото повечето препарати съдържат избелващи частици,които могат да нарушат външния вид на тапицерията и да се получи по-голям дефект, който няма да успеете да коригирате, освен чрез при тапициране.

  • Изсушаване на петното с ютия или сешоар. Съветът ние да не правите и тази грешка.

 

Какво трябва да направите, когато разсипете сок, чай, вино или друга напитка?

 

  • Използвайте суха кърпа, с която да попиете хубаво петното. Ако трябва сменете няколко кърпи, но се уверете, че сте попили добре всичката течност.

  • След това проверете дали меката мебел е подходяща за пране. Ако да, то изберете препарат, който няма да повреди цвета на тапицерията и само забършете, не набивайте мръсотията като търкате продължително. След това пак попийте със суха кърпа и ако е необходимо отново третирайте с препарат или чиста вода с малко течен сапун разтворен в нея.

 

Ако след всичко това не успявате да премахнете петното, то тогава може да се обърнете към нашия екип. С помощта на Рейнбоу всички петна излизат в дълбочина от меките мебели, матраци, килими, мокети стига да не са престояли повече от 2 години. Тогава самата дамаска е променила цвета си и колкото и да искаме няма да успеем да го премахнем от вашите мебели. Препаратите, които ползваме са безвредни и не съдържат белина или други избелващи частици, които могат да повредят дамаската им. Изпирането на меката мебел ще ви бъде много по-малка инвестиция от това да при тапицирате или купите нова мебел.