Всеки иска да ползва винаги чист матрак и безупречен диван, които сякаш току-що са купени от магазина. Е може да стане и това зависи само от вас. За матраците във веригите магазини се предлагат различни протектори, които допълнително предпазват матрака от замърсявания, под и т.н.

Протекторите са идеален вариант за семейства, които имат малки деца. Както знаем децата не могат да пазят мебелите. В своята игра лесно ще разлеят вода, сок или ще пипнат матрака или дивана с мръсни ръце. А не можете всеки път да го перете, да търсите фирма или с домашни средства. А мокрото петно дори само от чиста вода знаем какъв неприятен жълт кръг остава. Ако пък вашето дете се приучва да не ползва памперс бъдете сигурни, че матрака ще бъде намокрен няколко пъти докато детето се научи изцяло.

Непромокаемите протектори са идеалното решение, защото сваляте и перете в пералнята машина. Матрака остава чист и сух.

Но протекторите не могат да защитят матрака от прах, акари и лющенето на кожата ни. Дори и през протектора те преминават. За това ви препоръчваме веднъж годишно изпирайте и дезинфекцирайте вашите матраци. Защото всяка фирма, която дойде, за да изпере вашите мебели ще ви покаже колко прах и мръсотия са се събрали в тях. Протекторите предпазват матраците от външните замърсявания, но бактерии, прах и при сън мъртвата кожа, която пада от нас нея няма как да я задържим на повърхността. За това и производителите на матраци наблягат на белия цвят, защото тези замърсявания не се виждат на бялото, а на черно ще се вижда по-ясно.

Като поддържате вашите матраци чисти вие си гарантирате спокоен и пълноценен сън. Тази дребна прах, която се събира в тях може да отключи различни алергии и астматични пристъпи, които в последствие трудно се лекуват. Поддържайки матраците си чисти, вие помагате на вашето здраве.

Диваните, столове, табуретки и друга мека мебел тях трудно ще я предпазите от праха и замърсяванията. Това са ежедневни мебели, които търпят постоянно ползване и естествено се замърсяват бързо. И за тях можете да използвате различни протектори, но те също няма да ги предпазят от домашния прах и микроби, които могат да достигнат в тях. За всяка мека мебел също ви препоръчваме веднъж годишно да отделите време и средства за тяхното изпиране и дезинфекциране. Така мебелите ще ви служат дълги години и от тях няма да се отделя неприятна миризма в следствие на мръсотията, която се е натрупала. Дори да ползвате покривки и различни протектори те няма как да ги предпазят напълно.

След почистване и изпиране на матрака и меката мебел от професионалисти, вашите мебели ще бъдат като нови. В зависимост от петното, ако то не е престояло дълго време в матрака или дивана след изпиране ще бъде на 100% премахнато. При изпиране на мебелите от нас ние задължително първо изтупваме мебелите преди тяхното пране. По този начин успяваме да извлечем праха и мръсотията в дълбочина, която се събира във водния филтър на прахосмукачката и няма как да се върне обратно в домът ви. Обикновените прахосмукачки при почистване част от прах се връща обратно през въздушния филтър. Професионалните машини не позволяват това да се случи. Мръсотията се събира от прахосмукачка и тя попада във воден филтър, водата и препарата пречистват и в домът ви се връща пречистен въздух.

Все повече потребителите се ориентират към такъв вид прахосмукачки с воден филтър, но те са много по-скъпи от обикновените, а и са по-обемисти. Два фактора, които са важни за бюджета и пространството в домът ви. Ако нямате възможност да закупите такъв вид прахосмукачка винаги можете да се обърнете към професионални фирми, които ще почистят домът ви и мебелите безупречно. Което пък ще ви спести пари, време и усилия. Всички мебели ще възвърнат първоначалния си вид. Ще ухаят свежо и приятно, което ще е предпоставка да почивате пълноценно в домът ви.