Каква парочистачка да изберете, за да почистите вашия дом и какво можете да почистите с нея?

Почистването с пара е по-предпочитано през последните години вместо със силни препарати, които могат да ви причинят различни алергии. Почистването с пара става с много висока температура, която убива всички бактерии, микроби и вируси. Тя е перфектна за почистване и дезинфекциране на различни твърди настилки, щори, мебели, килими, прозорци, плочки в банята, дрехи. Просто включвате уреда или след като загрее започвате почистването на целия ви дом само с чиста вода. Парата, с която ще почистите освен, че е екологично чиста, но и ще спестите доста средства за различни препарати и уреди.

 

Какво не трябва да почиствате с парочистачка?

 

Не почиствайте естествен паркет с пара, така рискувате да остане вода между дъските и да повредите вашия паркет. След като чистите с парочистачката, задължително проветрявайте по време и след почистването. Така влагата ще излезе навън. За естествения паркет използвайте специализирани мопове, кърпи и препарати за тях. Така ще избегнете надуване, напукване, обезцветяване и замъгляване на покритието на паркета.

 

Когато избирате парочистачка обърнете внимание на нейния дизайн тя трябва да е лека и удобна да ползване, да можете лесно да я хващате с ръка. Важно е и дължината на захранващия кабел,както и контейнера за вода с каква вместимост има, за да не се налага да ползвате допълнителни удължители и да пълните много често контейнера, за да почистите едно помещение напълно. Помислете и какво искате да почиствате с нея, вече на пазара има различни модели, които имат различни приставки, за да почиствате всичко, което решите.

 

Какво можете да почистите с парочистачката?

 

Да почистите различни мазнини в кухнята. С парата можете да премахнете лесно мазнината от фурната, както и около нея. Тя ще се размекне от парата и след това ще можете лесно да забършете.

 

Плотовете на кухнята могат да се дезинфекцират и почистят от бактерии и микроби, лесно и бързо само с пара. Така няма да ползвате излишни химикали.

 

Освежаване на тапицерията. С подходящ накрайник можете да освежите и почистите тапицерията на дивани, килими и пердета, без да ползвате препарати, които могат да повредят тяхната визия.

 

Почистване на плочки и фуги в банята, става лесно с насочване на парата към мръсотията и ще видите как всяка черна фуга заблестява след като бъде почистена.

 

Освежаване на килими, мека мебел с помощта на парата. Освежете, почистете и дезинфекцирайте вашите килими с парочистачка. По-упоритите петна можете да отстраните като насочите парата към тях и след забърсване то ще е изчезнало.

 

Щори, завеси също можете да почистите с парата. След насочване на парата,без усилие всичкия прах и петна изчезват както от вертикалните, така и от хоризонталните щори. Всичко изчезва с едно движение, ако има по-упорити наслоявания просто ще е нужно да минете няколко пъти по ламелите, за да отстраните всичко.

 

Ако не успеете да почистите сами всичко с парочистачката, можете да се обърнете към фирми за почистване, които използват този начин да почистят вашия дом или офис.