Изпирането на дивана, матрака с професионална машина ви гарантира по-дълъг живот на вашата мека мебел. При поддържане на меката мебел си гарантирате чист и приятен за ползване диван или матрак.

Как става машинното изпиране на вашия диван, матрак или килим? Чрез екстракторно пране ви гарантираме, че мръсотията и праха ще бъдат премахнати от вашата мека мебел и матрак. Това става като препарата и водата се впръскват под формата на мъгла и така лесно се нанася препарата по повърхността на дивана. След това се изсмуква препарата и разтворената мръсотия от него. Така дивана остава влажен след изпиране, но до няколко часа е напълно сух.

При прането на дивана следват няколко стъпки. Първата е обезпрашаване на меката мебел с прахосмукачка, като ние използваме електрическа тупалка, която в дълбочина отстранява натрупания домашен прах, акари, прах след ремонт и причинена от пожар.

Този прах се събира във воден филтър и не може да се върне отново в домът ви. Обезпрашаването или изтупването е важна част от машинното пране на меката мебел и матрака. Така освен замърсяването по повърхността, ние премахваме и мръсотията в дълбочина.

Прането както писахме по-горе става с помощта на машини, които разпръскват препарат и вода под формата на мъгла. След взаимодействие с препарата мръсотията се разтваря бързо и при изсмукване от машината всичко се събира в машината. След изпирането от вашата мебел освен възвръщане на свежия й вид ще усетите и приятния аромат от препаратите.

 

Космите и замърсяванията от домашните любимци също ще бъдат премахнати. След изпирането на дивана в него ви гарантираме,че няма да остане мръсотия и препарат.

Подсушаването на дивана става в процеса на събиране на водата, препарата и мръсотията. След като бъде изпран дива е влажен, но според атмосферните фактори неговото изсъхване е от 2 до 4часа. Ако има течение в помещението то неговото изсъхване може да стане и по-бързо.

Препоръчваме ви поне веднъж годишно да перете вашите дивани, столове, матраци и други видове мека мебел. Така те ще останат дълги години свежи и приятни за ползване. Ако ги поддържате няма да натрупате в тях прах и мръсотия, които са предпоставка за развъждане на различни бактерии и неприятна миризма. Поддръжката ще ви излезе в пъти по-малко, ако се наложи да претапицирате или закупите нов диван или матрак.

Поддържайте вашите мебели, за да могат дълги години да ги ползвате. Прането на мебелите, матраците може да бъде по всяко време на годината. Ако помещението вътре е топло няма да има проблем дивана да е напълно сух за няколко часа и през зимата. Важна е температурата вътре в помещението, а на тази отвън. Ако вашия домашен любимец маркира дивана, а детето разлее сок или вие кафе върху дивана не се съобразявате какъв сезон е навън. Изсъхването на всяка мебел е различно, според дамаската, изкуствените материи изсъхват по-бързо, но всеки диван ще е напълно сух до няколко часа.

Грижете се за мебелите и те ще ви отплатят. Ако ги оставите да се натрупа прах и мръсотия в тях освен неприятна миризма, рискувате да си причините различни алергии и астматични спазми. По-чувствителните хора както са децата лесно развиват непоносимост.