Практично ли е да почистим мебелите и килимите си сами в домашни условия? Какво можем да ползваме като препарати и предпазни средства? Първо почистването е желателно да става с по-безвредни препарати като веро, сапун, специални препарати за килими и тапицерии.

Вземете леген или кофа с малко количество вода така, че да можете често да я сменяте като се замърси. Сложете малко количество от препарата и търкайте с четка с мек косъм или с парцал.

Сменяйте водата често, защото рискувате вместо да почистите да разнесете мръсотията навсякъде. Като това почистване го правете в топлите дни, за да успеят мебелите, килима или мокета да изсъхнат. Вие разбира се няма как да почистите в дълбочина с този начин на чистене, а само повърхностно.

За това, ако имате възможност се обърнете към фирма за почистване, която ще дойде с необходимата техника, препарати и предпазни средства, за да почисти вместо вас. С професионалните машини за почистване, мръсотията излиза в дълбочина, не остава препарат и мебелите и мокетите ви миришат след това на свежо и чисто.

поистване на диван

Повечето петна лесно излизат след почистване с професионални машини, а те убиват бактерии и акари, които се развиват в тях. Ако си мислите, че това ще ви струва скъпо, попитайте за цената първоначално и си преценете. Но почистването с домашни условия от фирма няма да ви струва повече, ако си закарате килима на автомивка. А мебелите и мокета, няма как да ги местим до автомивката.  

Ако се обърнете към фирма за професионално почистване  на мека мебел, вие си гарантирате, че така ще си спестите време и усилия, които ще използвате, за да почистите петно или просто, за да освежите вашите мебели, мокети или килим. След тях мебелите и килима ще бъдат приятни на допир и ще сте сигурни, че бактериите и акарии са премахнати.