Лесни стъпки, които спазват професионалните фирми за почистване.

Ще ви дадем няколко съвета, които ще ви помогнат за цялостното почистване на апартамента, къщата, вилата ви. Това са трикове, които ще ви улеснят, когато искате бързо и лесно да почистите вашия дом, а не разполагате с много време за това.

Първо започнете с кухнята, това е мястото, което всяка домакиня ползва всеки ден и разбира се, тя винаги има следи от пръсти по вратичките и уредите, след като сте готвили за себе си или за семейството си. Започнете с микровълновата фурна като я забършете отвътре и отвън с памучен парцал и сапунена вода. За да убиете неприятните миризми в нея, може да използвате купа с резени лимон в нея и да я загреете вътре , парата, която ще се отдели спомага за както за разграждане на мазнините, така и за елиминиране на неприятната миризма.

 

Каната за вода, за да я почистите от варовика, не е необходимо да я търкате дълго време с препарати. Можете лесно да ги премахнете като налеете вода с резени лимон в нея и я оставите да заври водата няколко пъти. Киселината и корите на лимоните почистват много бързо варовика.

 

За да почистите леда от вашия фризер също не се изисква да чакате цял ден за това. Загрейте вода и я изсипете в широк съд, поставете съда с врялата вода във фризера, затворете и изчакайте около 10мин. От топлата пара, леда ще се разтопил лесно, необходимо е само да забършете с кърпа и да подсушите. И вашия фризер ще е готов за 20мин най-много.

Почистване на космите от мебелите от вашите домашни любимци. Почистването им става лесно с помощта на гумена ръкавица. Ако тя е леко грапава ще стане още по-бързо.

Почистване на смесителите да мивките в кухнята и банята. Използвайте памучна кърпа, така няма да надраскате тяхната повърхност, използвайте специални препарати за това, а ако нямате може да ползвате обикновена паста за зъби. Разтъркайте леко и забършете ще имате безупречни смесители.

 

Почистване на стени от рисунките на вашите деца. Всички пастели, моливи, маркери се почистват лесно от стените и мебелите с помощта на паста за зъби. Просто леко разтъркайте и забършете, това ще ви спести пребоядисването на стените, а и доста време и чистене след това.

 

Подреждане на прането. За да избегнете да натрупвате навсякъде готово пране, просто си вземете кош, в който да слагате изсъхналото пране, а като стане пълен вече може да го сгънете и поставите по местата в гардероба.

 

Почистване на прозорците. След като сте почистили прозорците от петна и прах, не използвайте вестници, за да подсушите прозорците. Мастилото, което има по тях може да зацапа стъклото, вместо да го изчисти. Използвайте чиста памучна кърпа за тази цел.

 

Банята и нейното почистване и поддържане може да ви коства много време и средства, ако не го правите редовно. С комбинация от топла вода, оцет, сода за хляб можете с микрофибърна кърпа да забършете гладките повърхности. С разтвора можете да почистите наслояванията във фугите като така ще елиминирате неприятната миризма.

Ако всички тези хитрини ги приложите, ще почистите домът ви без излишни препарати. Ако нямате възможност за това може да се обърнете към екипът ни ИЛДА.БГ, който ще почисти домът ви.