Пролетта е вече тук, навън грее вече топлото слънце,дърветата се разлистват, чуруликат птички в парка, т.е. всичко напомня, че трябва да се захванете с пролетното почистване на вашия дом. В няколко стъпки, ние ще ви подскажем как може да го направите бързо и лесно. Ако все пак нямате времето и възможност за това можете да се доверите на нашия екип ILDA.BG, който ще го извърши вместо вас.

 

Първата стъпка е да започнете с почистване стая, по стая, за да не се разхвърлите навсякъде из домът ви. Така след като почистите първата стая и видите добрия резултат ще имате стимул да продължите и с другите помещения.

Подредете нещата си по- ценност и тези, които сте натрупали през зимата, а не са ви нужни просто се отървете от тях. Може да имате вещи, които ще са ценни за друг - тях ги дарете, а останалите може да ги складирате, за да ги ползвате, когато ще са ви нужни пак.

В гардеробът също трябва да се подреди. Зимните дрехи могат да се вакумират, а летните и пролетните да ги подредите на по-предна редица във вашия гардероб.

 

Другата стъпка е да разпределите задачите за почистване между хората, с които съжителствате, така работата ще е задружна и по-весела, а междувременно и по-бързо свършена. Не е необходимо сам да се нагърбваш с тази задача, след като всички заедно трупате и замърсявате зимата общия дом.

 

Почистването на прозорците е следващата стъпка към получаване на завършения вид на вашия дом. Нашия съвет е първо почистете прозорците със хладка вода и сапун, за да махнете натрупания прах от външна страна на прозорците. След това можете да почистите с препарат. Тока ще избегнете замазване на прозорците. Ако все пак не ви се чистят, то ние от ILDA.bg можем да ви помогнем.

 

Всички повърхности може да почистите с различни препарати, но ако нямате такива под ръка можете да използвате напоена микрофибърна кърпа с етилов спирт, по-голям процент, така ще успеете и да дезинфекцирате всички повърхности.