Наши клиенти често се оплакват и търсят нашата помощ за почистване на банята. Помещение, което всеки от нас ползва поне два пъти дневно за поддържане на своята хигиена. Банята е и най-влажното място в нашия дом. За това и там се натрупва влага и мухъл, ако не се проветрява достатъчно и редовно.

Местата, които затрудняват домакините да почистят лесно това са фугите на плочките. Ако не се чистят често и редовно, ако остава влага по тях, скоро се появява плесен и мухъл. Който освен тежка и неприятна миризма носи със себе си болест и алергии. За да не търкате и да вдишвате препарати ви съветваме да напръскате фугите с бял оцет и белина вечер преди да си легнете. Оставете да действа цяла нощ и на сутринта няма да има следа от плесен и миризма.

Упорити петна по ръбовете на мивките можете да премахнете с помощта на четка за зъби, като напръскате с препарат и търкате енергично, всички натрупани замърсявания ще изчезнат. След това със суха кърпа само забършете и няма да има нужда да чистите в скоро време.

По завесата за баня, ако имате петна от мухъл можете да почистите като изперете завесата на по-ниски градуси в пералнята. Ако не можете да я свалите може и на място като използвате кофа пълна с топла вода и препарат за мухъл и добавите няколко капки белина. Разтъркайте петната с гъба или четка за зъби. Така освен петната ще изчезнат, но и миризмата на мухъл.

Отлагания от варовик можете да премахнете от смесителите и крана в банята с помощта на напоени кърпи с бял оцет. Завийте крана с тях и оставете да действа цяла нощ, на сутринта е необходимо само да потъркате с гъба и сапун. И петната сами ще се отлепят от крана и смесителите. За да предпазите смесителите от нови наслоявания можете да ги забърсвате със суха кърпа след като ползвате душа. Така няма да оставя вода по тях и следователно няма да има и натрупвания на варовик по смесителите. Проветрявайте често банята или ползвайте вентилатора в помещението, за да няма натрупване на влага в помещението. Не забравяйте да почиствате редовно решетките на вентилатора, защото ако са запушени и замърсени с прах, парата и влагата трудно ще излиза през тях.

Отлаганията по стъклените врати, паравани и огледала от водата можете освен с препарати за тази цел да използвате и каша от бял оцет, сол и сода за хляб. Смесете тези съставки докато се получи гъста каша и с четка за зъби или грапава гъба натъркайте варовика по вратата. След това само изплаквате и отлаганията ще изчезнат. За да не се появят нови отлагания, отстранявайте излишната вода със стъкло чистачка или подсушавайте със суха кърпа след взимане на душ.

За по упорити петна от мухъл във фугите на банята можете да премахнете със силни препарати и обезмаслител или да ползвате парочистачка, ако имате в къщи. Освен мухъла тя ще дезинфекцира фугите от микроби и бактерии.

Ако всяка от тези опции не ви допада може да потърсите почистващи фирми, които ще изчистят и дезинфекцират банята вместо вас. За вас ще остане само да я поддържате или, ако решите може фирмите да продължат да чистят вместо вас. Чрез различни абонаменти можете веднъж седмично или месечно да се доверявате на почистващите фирми да поддържат домът ви чист и приятен за живеене, без да хабите време, нерви, препарати за тази цел.