Матраците са много важна част от нашето възстановяване след дълъг и напрегнат ден. Но за това е нужно тяхната поддръжка и почистване. Как да стане това в домашни условия? Как можете да премахнете петната от тях? Ако матрака има петно от кръв премахването му става с помощта на бяла памучна кърпа и водороден пероксид. Важно е и петното да не го оставяте дълго време да престои в матрака, защото материята ще се оцвети и премахването му ще е невъзможно. Сипете малко количество от водородния пероксид върху петното оставете да подейства  5-10 минути и с памучната кърпа попийте мръсотията. Ако е прясно петното, то ще се почисти лесно. 

Изтупвайте и освежавайте  матраците редовно от праха, така ще си гарантирате дълъг живот на матрака, а за вас пълноценен сън. Ние ви съветваме поне веднъж годишно да се обърнете към професионална фирма, която ще може да почисти и изпере матраците ви качествено. Акарите, микробите и праха ще бъдат почистени от тях, а след тяхното изпиране си гарантирате  спокойствието, че вие сте защитени от алергии. 

Нашата фирма предлага пране на матраци с прахосмукачката Рейнбоу. Прахосмукачката изтупва вашите матраци от акарии и мъртвата кожа, която се набива в матрака по време на сън. Въпреки, че ползвате спално бельо, тези замърсявания успяват да минат през тях и достигат до матрака. При тупането с тупалката   на прахосмукачката, всичките замърсявания се събират във водния филтър и ви гарантираме, че няма да се върнат във вашия дом. След като изтупаме матрака, следва изпирането му с екологично безвредни препарати, които няма да навредят на вас, вашите деца или домашни любимци. Всякакви замърсявания ще бъдат премахнати, матрака ще бъде чист и  ще остане приятно ароматизиран дълго след това. 

Миризмите и косми от домашни любимци лесно изчезват след изпирането с Рейнбоу. Всякакви замърсявания могат да бъдат премахнати дори и такива от кафе, вино, мазно стига петното да не е третирано с други препарати или престояло във времето в материята на матрака.  Ако петното престои повече време в матрака, вие рискувате дамаската да се оцвети и да промени първоначалния си вид и дори при пране цвета няма да може да се възстанови. Мръсотията ще бъде изцяло премахната, но на обезцветяването или оцветяването и ние не можем да отстраним.
Можете да използвате различни протектори, които ще предпазят матрака от подобни зацапвания и тях лесно можете да сваляте и перете в пералнята. А матрака можете да освежавате веднъж годишно като се доверите на професионална почистваща фирма. Те на място ще почистят всичко и след 3-4 часа матрака ще е напълно сух и ще е готов за ползване.  Осигурете си комфорт по време на сън в часовете, в които това е най-важно за пълноценното рестартирате на тялото ви.